Seminarie.

Tisdag 18 februari 2014

Vi bjöd in byggföretag, arkitekter och konstruktörer till denna föreläsning.

Det ställs högre och högre krav på lufttätheten i våra byggnader, väldigt många tror fortfarande att detta endast kan uppnås med plast som tätskikt, så är det självklart inte utan det går att uppnå lufttätheten med en ångbroms lika lätt, men om man väljer att använda en lufttät ångbroms bygger man ett sundare hus som andas ut fukten vilket skapar hälsosammare hus och med det även behagligt inomhus klimat året runt.

Fördelarna med cellulosaisolering istället för mineralull/glasull är många vilket Andreas upplyste oss om på en mycket grundligt sätt.

Vi visade även upp lite olika tätskiktsprodukter från Isocell som håller mycket hög kvalitet, underlagsdukar för yttertak som gör att man kan bygga utan luftspalt samt en underlagsduk fär plåttak t.ex bandtäckning som skapar ett luftutrymme under plåten för fukten att rinna av, och även med denna gör det möjligt att på ett säkert sätt bygga utan luftspalt.

Vi vill passa på att tacka alla som deltog och lyssnade på Andreas, vi vet att lite ny information fick nog alla som var där!

TACK!