Kategorier
Ventilation

Dålig ventilation i Stockholm

En lägenhet med dålig ventilation i Stockholm behöver kontrolleras. Det är viktigt med bra luftgenomströmning i lägenheten för att undvika onödiga hälsoproblem.

Äntligen skulle Liam få flytta in i sin nya lägenhet. Han hade skrivit upp sig på en av lägenheterna sex månader innan bygget började. Sedan hände det som brukade hända. Saker blev försenade och flytten flyttades fram. Men nu var lägenheten alltså klar och han hade skrivit kontrakt och hämtat nyckeln.

Han ordnade flyttbil långt innan så det var bara att flytta in med detsamma. Men ganska snart började han få problem med huvudvärk och torr hals. Han kunde inte riktigt förstå varför. När en vän kom på besök och påpekade att det kändes som om luften stod still förstod han att det var ventilationen som det troligtvis var fel på.

Ett litet fel i ventilationen

Liam kontaktade hyresvärden som fått liknande klagomål från en granne. Hyresvärden lovade att skicka ett företag som jobbar med ventilation i Stockholm. Två veckor senare fick han besök då de ville se hans ventilationsventiler och titta i dem med en kamera. Ganska snart hittade de vad som var fel med luftintagen.

Under bygget hade de av misstag lyckats blockera en av ventilerna så att luften inte kunde komma fram till lägenheten. De skulle återkomma med nödvändiga verktyg för att ordna problemet. Detta skedde redan nästa dag och man kunde nästan på sekunden känna när blockeringen togs bort. Plötsligt gick det lätt att andas igen. Liam skulle bjuda hem sin kompis på middag som tack för hjälpen med att lösa mysteriet.