Kategorier
Allmänt

Ge din tomt liv med vackra stensättningar

För att skapa en plan och hård yta på din tomt behöver du inte alltid asfaltera eller bygga trägolv. Tänk i vidare perspektiv. Tänk plattor och sten, det blir så mycket mer levande och vackert.

De flesta svenska tomter och trädgårdar består till större delen av gräsmattor. Uppfarter och parkeringar är ofta asfalterade. Men varför då? Tänk så mycket vackrare och personligare det blir att sätta sin prägel med hjälp av naturmaterial som sten eller plattor. Med ordentligt underarbete blir din parkering minst lika bra som en asfaltering och du slipper sprickor och att det grånar med tiden. En skicklig stensättare skapar underverk för ögat och förhöjer värdet på hela fastigheten som blir mer attraktiv för potentiella köpare.

Olika funktioner för sten- och plattsättning

Du kan som sagt parkera eller köra upp bilen på en tålig uppfart av lagda stenar. Endast fantasin stoppar dig här. Vilket mönster vill du att de lägger, vilken färg och vilken typ av sten? Stora eller små mönster? Ska det vara plattor eller stenar av visst sammansatt material? Tänk så snyggt det blir med stenar och därtill väl utvalda blomsterurnor vid infarten. Blommor som matchar huset och stenläggningen.

Förutom uppfarten kan du skapa underbara miljöer i trädgården med stenläggningar. Placera hammocken i en lummig berså eller bryt av altanens trä med en plattsättning av snyggt formade stenplattor. Låt kreativiteten och idéerna flöda. Rådgör med din stenläggare som troligen har en mängd olika förslag att inspirera dig med. Du kommer vilja ha mer och mer sten.