Kategorier
Måleri

Målare i Kungsbacka hjälper er att pigga upp lyan

Med färg och nya tapeter kan man till en relativt liten kostnad fräscha upp ett hem. Nyttja rot-avdraget och anlita en målare i Kungsbacka redan idag.

Att fräscha upp bostaden med nya spännande kulörer eller en fin tapet går relativt snabbt. I alla fall om man väljer att överlåta renoveringen till en professionell målare. Att anlita en målare är idag inte heller särskilt dyrt eftersom man kan använda sig av rot-avdraget. De flesta målare gör avdraget direkt på fakturan vilket innebär att man själv slipper kontakta Skatteverket.

Man kan visserligen spara pengar genom att själv måla och tapetsera men det blir sällan lika bra som när en professionell målare gör det. Slarvar man med grundarbetet som att tvätta och rengöra ytan och att ta bort ojämnheter, blir måleriarbetet inte heller lika hållbart. Det lönar sig därför på flera sätt att anlita en riktig målare.

Viktigt att man skriver ett tydligt avtal med den målare man ska anlita

Även om rot-avdraget gäller på måleritjänster ska man alltid ta in flera offerter innan man bestämmer sig för vilken målerifirma i Kungsbacka som man ska anlita. Men man kan heller inte bara ta den målare som lämnar den lägsta offerten. Yrkesskicklighet och erfarenhet är också viktigt. Därför måste man även be målaren om referenser och också kontrollera dessa.

Innan renoveringsarbetet påbörjas ska man även skriva ett avtal med målaren. Det ska innehålla allt det som man har kommit överens om. För att undvika tråkiga missförstånd ska avtalet vara så detaljerat som möjligt och även innehålla ett slutpris och ett datum för när renoveringen ska vara klar.