Kategorier
Renovering

Nytt golv utan att behöva köpa nytt

Golvet är något av det första vi ser när vi kommer in i ett rum. Har du målat om på väggen och vill att golvet ska matcha? Man behöver inte köpa nytt golv för det, en golvslipning gör det möjligt.

Med en golvslipning är det helt möjligt att få ett golv som ser nytt ut utan att faktiskt behöva köpa ett nytt. Det fungerar som så att man slipar bort ytan. Detta är praktiskt att göra både om man vill byta golv, och även om det blivit skador i det gamla golvet, djupa repor eller missfärgningar. Med hjälp av en slip får man bort reporna och kan sedan lägga på en ny ytbehandling samt den färg man önskar ha. Golvet blir som nytt utan att du behöver köpa in något.

Vad behöver man

När man gör en golvslipning använder man sig av en slip som är gjord just för golv. Denna är inget de flesta har i förrådet utan man får hyra en. Givetvis kan man även köpa en själv. Vill man göra jobbet själv är det en del saker man bör vara medveten om. Vad för förarbete krävs? Hur djupt ska du slipa? Att det slipas jämnt är viktigt, så det inte blir en lutning på golvet. Därefter krävs även eftervård för det nya golvet. Detta så att man ger golvet den bästa chansen att skyddas mot smuts och fukt. Det lättaste är att anlita någon som utför golvslipningar, för då får man ett bra resultat direkt. Läs mer om golvslipningar på denna webbsida: https://www.golvslipningimalmö.se