Kategorier
Besiktning

Överlåtelsebesiktning i Uppsala ska ske i samband med ägarbyte

En överlåtelsebesiktning är något som man gör i samband med att en person köper en fastighet. Bor du i Uppsala ska du vara noga med att det sker korrekt.

Det man gör vid en överlåtelsebesiktning är att man anlitar en godkänd, helst certifierad, besiktningsman för att hen ska gå igenom alla ritningar och se att de stämmer överens med det som finns. Man tittar även på bygglov och ser vad som givits tillåtelse att bygga där.

Andra handlingar som en säljare lämnar över till dig vilka berör fastigheten gås även de igenom. På så sätt är du skyddad från obehagliga situationer som kan uppstå efter köpet. Det bästa är att allt går rätt tillväga både för dig och säljaren. Då slipper ni få något otalt med varandra.

Överlåtelsebesiktning i Uppsala görs av en certifierad besiktningsman

Det är viktigt att en certifierad överlåtelsebesiktning i Uppsala görs av en person som vet vad den sysslar med. Varenda liten teknisk detalj som rör både huset och den mark den står på ska ha gåtts igenom in i minsta detalj. På så sätt kan man garantera att det som står i papperen stämmer.

Om det finns skador är det inget problem så länge det är uppenbart för köparen att det är så det ser ut. Man ska bara undvika att köpa grisen i säcken som det så klämkäckt heter. Eftersom besiktningsmannen har en genomgång med säljaren om vad som gjorts på fastigheten är allt i sin ordning.