Kategorier
Bygg

Takläggare i Stockholm – vårda taken

Tak i äldre hus har varit med om många stormar och tuffa vintrar. Låt en takläggare i Stockholm inspektera ditt hustak. Du får hjälp med ny takbeläggning.

Du har bott med din familj i en stor villa i många år. Utsikten över havet är vidunderlig, men fasad och tak har farit illa av flera höststormar med regn. Snö och frost har inte heller gjort livet lättare för taket. Ditt tak har tegelpannor och du misstänker att de har blivit skadade.

Du vill inte själv klättra på taket för att åtgärda eventuella skador. Du tar kontakt med en firma som jobbar med takläggare i Stockholm. En representant för firman kommer och gör en komplett inspektion av ditt tak. Resultatet utfaller inte helt till din belåtenhet. Tegelpannor har spruckit och delar av vindskivorna har ruttnat.

Ny takbeläggning med takläggare i Stockholm

Efter takläggarens inspektion inser du att taket behöver läggas om helt och hållet. Takläggaren tipsar dig om att du kan välja annan takbeläggning än tegelpannor och du får två alternativa förslag. Betongpannor har blivit alltmer populära. De är lätta att lägga och blir därigenom billigare. De kan ha olika färger och ge en modern exteriör.

Ett annat alternativ är att välja plåt som takbeläggning. Den läggs med osynlig spik och taket får extremt lång livslängd. Vid takläggning i Stockholm inleds arbetet med att byta ut skadade delar på taket. Trävirke och reglar är ofta skadade. Papp och isolering kan behöva bytas ut. Vindskivor kan ha skadats av fukt och blivit ruttna.