Kategorier
Golv

Behöver ditt hem nya golv?

Nya och fräscha golv kan verkligen höja trivseln i hemmet. Är det kanske dags att se över om något golv bör bytas ut därhemma? Med lite hjälp så kan du snart ha ett nytt golv att trampa runt på.

Det finns många olika sorters golv att välja på, bland annat trä, vinyl och klinker. För att ta ett välgrundat beslut så är det alltid bra att rådfråga i bygghandeln. Är man händig så kan man testa att lägga golv själv. Fundera först och främst ut vilket slags golv som passar in bäst och vilken färg det ska ha, börja planera och köp in material. Har du däremot tummen mitt i handen, eller vill kunna slappna av i vetskapen att ett proffs sköter arbetet, så är det bättre att anlita en golvläggare.

Tips vid golvläggning

Ska du lägga golv själv måste du noga mäta rummet så att du köper hem exakt rätt mängd golv och slipper åka till bygghandeln ännu en gång. Det är mycket viktigt att undersöka underlaget så att det är torrt och rakt, och se till så att höjden på golvet kommer att stämma överens med trösklar. Underlaget ska noga dammsugas, och oftast använder man sig av underlagsfoam eller lumppapp för att dämpa fotsteg.

Det är viktigt att varje steg utförs korrekt, annars finns det en risk att man måste lägga om golvet snart igen. För att undvika detta kan det vara lättare att anlita en golvläggare från första början. Det kan spara både tid och pengar i det långa loppet. Hitta mer info om golvläggare på denna sida: golvläggarestockholm.net