Kategorier
VVS

Behöver du en rörinspektion i Stockholm?

Beställ en rörinspektion i Stockholm. Det är viktigt att virrvarret av rör och ledningar under marken, som forslar vårat vatten, fungerar som det ska.

Överallt runtomkring oss löper en mängd olika rör och ledningar. Ja, vi ser dom ju inte förstås eftersom de löper under marken. Annat vore jobbigt, tänk att behöva hoppa över detta nätverk vart man än ska – det hade varit ohållbart! Men eftersom de ligger under marken är det inte alltid lätt att se om något är på tok.

Alla dessa rör är viktiga för oss, ja, till viss del till och med livsviktiga. I dem transporterar vi rent vatten till våra vattenkranar. Utan dem hade vi alltså fått gå törstiga. Därför är det viktigt att hålla dem i tipptopp skick. Då behövs de ibland inspekteras.

Vad innebär en rörinspektion?

När man anlitar en firma för rörinspektion i Stockholm så inspekterar de ofta rör och ledningar med hjälp av kameror. Nu för tiden finns väldigt små och smidiga kameror, som sitter i ändan av långa kablar. Dessa för man helt enkelt in i rören och ledningarna för att filma hur det ser ut där nere.

Vanliga problem som då kan upptäckas är om någon skarv i röret inte är riktigt tät, att rören kanske har börjat rosta eller att en envis trädrot lyckats växa till sig och förstört röret. Genom en inspektion kan man få skicket bedömt och då få veta om det är något som måste åtgärdas på en gång eller om rören klarar sig ett par år till.