Kategorier
Bygg

En rullställning blev bästa lösningen

En rullställning är en smart lösning när man ska utföra arbete på lite höjd och har ett underlag som ger möjlighet att rulla ställningen med sig under arbetet.

Det rådde bistra tider, både vad gällde ekonomi och vad gällde vädret. Stefan och hans fru såg nu över vad de skulle kunna göra för att få ned sina uppvärmningskostnader. De hade redan, för flera år sedan, installerat en pelletskamin. Men i takt med att pelletspriserna hade rakat i höjden så var den inte riktigt så lönsam längre som den varit i början.

Nu hade de kontaktat ett bolag som skulle sälja och installera luftvärmepump på deras hus. Stefan hade tänkt sig en uteenhet och två inneenheter, en på varje våningsplan. Bolaget hade dock inte någon sådan lösning att erbjuda.

Förslaget var en rullställning

Nu skulle det istället få bli två separata anläggningar och de skulle placeras på motsatta kortsidor av huset. Det var ganska trångt utomhus, i markplan, så båda uteenheterna skulle placeras en bra bit upp på fasaden. De behövde därför fixa med arbetsställning – ja, två stycken faktiskt.

Det irriterade Stefan lite att de skulle behöva hyra två ställningar. Men när han pratade med firman som hyrde ut så föreslog de att han istället skulle hyra en rullställning. Självklart, varför hade han inte tänkt på det? Det skulle inte vara några problem att dra en rullställning på stenläggningen, från ena änden av huset till den andra. Och de behövde ju bara få utfört montaget på en sida i taget. Så fick det alltså bli.