Kategorier
Måleri

Fasadmålning Stockholm – så lyckas du med projektet

Att måla om en fasad kräver lite mer än vad en målning inomhus gör. Ska du exempelvis måla om en vägg i hallen så räcker det egentligen med att du A) ser till att göra grundjobbet och B) måla på den nya färgen med en roller. Förenklat och i stora drag, givetvis – men ändå inte långt ifrån sanningen.

Ser man till en fasadmålning i Stockholm däremot så handlar det om ett större projekt och därmed så krävs också en gedigen planering. Vi radar upp några av de punkter du bör tänka på om du planerar att måla om din fasad.

  • Vilket material är det – och vilken färg behöver jag? Materialet på din fasad blir givetvis avgörande sett både till vilken typ av färg du ska välja och sett till hur ofta du kommer att behöva måla. En fasad av trä kommer att behöva målas oftare än en fasad av puts. Vid valet av färg så handlar det inte enbart om att välja estetik. All förståelse för om du vill måla om din villa och ge den ett helt nytt uttryck – men det är också viktigt att förstå att en fasadmålning i Stockholm även sker med ett syfte i att skydda det bakomliggande materialet. Rådfråga en målare eller personalen i färgaffären om du är osäker!
  • Hur gör jag jobbet effektivt? En fasadmålning kommer att kräva exempelvis en ställning för att du ska kunna nå överallt – och för att du ska vara mer mobil. Har du tillgång till ställningar? Att hyra sådana kan vara ganska knivigt sett till konkurrensen. Fler än du planerar förmodligen att genomföra en fasadmålning i Stockholm – eller att exempelvis renovera taket. Det gör att priserna kan rusa. Hyr i god tid. Och du, behöver du kanske även ett väderskydd?
  • Kan jag klara jobbet själv? Det här är själva knäckfrågan. Är du verkligen beredd att lägga en väsentlig del av semestern på att måla om din fasad? Det finns professionell hjälp att tillgå och där diu idag dessutom kan anlita en målare för en fasadmålning i Stockholm till ett rabatterat pris. Med Rot-avdraget kan du dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet. Vi skulle säga att detta, i nio fall av tio, är den bästa lösningen. Både på sikt och för stunden.