Kategorier
Måleri

Fråga en målare om val av färg

Färglära eller färgpsykologi, läran om hur färger påverkar oss. Hur ska just du måla ditt hem? Vilka färgval passar i vilket rum? Rådfråga en skicklig målare innan du börjar måla om.

Ett relativt enkelt sätt att renovera ditt hem är att måla om. Nya färger på väggarna gör större skillnad än du kan tro. Vill du har jobbet snabbt och skickligt utfört bör du kontakta en målare. En erfaren och skicklig målare är en god investering.

Be målaren om råd kring vilka färger som passar i vilket rum och varför. Känner du till dagens trender inom färg eller vill du ha hjälp att bli uppdaterad? Kanske är du nyfiken på färgpsykologi och hur olika färger påverkar ditt mående och ditt liv. Välj en skicklig målare som har koll.

Lugna och aktiva färger i ditt hem

Beroende på vilket rum du ska måla bör du välja vissa färger. Det har nämligen med färgens effekt på oss människor att göra. Rent ursprungligt påverkas vi olika av olika färger. Är detta inget som din målare känner till kan du själv söka fram information eller läsa om det på nätet.

Exempelvis så är rosa, och då främst dovare toner eller så kallad gammelrosa, en färg som vi blir lugna av. Därför väljer en inredare ofta att måla barnrum med rosa för bättre sömn. Rent psykologiskt handlar det om barnets igenkänning från tiden i mammas mage, att efterlikna färgen där. Inreder du barnrum så be din målare om olika förslag på en matt, dovare, rosa färg. Läs mer om målare på denna sida: målareöstermalm.se