Kategorier
Golv

Golvslipning i Stockholm av proffs

Ett vackert trägolv som sakta men säkert har nötts ner och blivit skadat och fått märken kan förnyas med professionellt utförd golvslipning i Stockholm.

Bara för att ett trägolv blivit slitet ska man inte riva ut det och skicka brädor och parkettstavar till förbränning på närmsta återvinningsanläggning. Ett sådant beteende får betraktas som ett helgerån och dessutom ett slöseri med dyrbar träråvara. Massiva trägolv och parkettgolv både bör och kan slipas om för att leva vidare åtskilliga år.

Erik försökte en gång för flera år sedan slipa ett parkettgolv som hemmafixare och med hjälp av inhyrd slipmaskin. Den övningen gav honom inte blodad tand. Stavarna i parkettgolvet fick repor och dessutom lyckades han få till gropar i golvet när han lät slipmaskinen stå still på några ställen. Tillsammans med sin sambo har han nu köpt en bostadsrätt i Stockholms innerstad, där parketten har ett fiskbensmönster.

Kostnad för golvslipning i Stockholm

Golvet i bostadsrätten har uppenbarligen levt ett hårt liv. I parketten finns brännmärken efter cigaretter och i anslutning till radiatorerna finns stavar som blivit skadade. Den tidigare ägaren verkar dessutom ha inbjudit till dans i vardagsrummet. Det finns märken av vassa klackar lite här och var. Oavsett hur förslitningen tillkommit tänker Erik inte ge sig på golvslipning. Det skulle kunna bli förödande för samboförhållandet.

Jag utgår ifrån att det går att få golvslipning i Stockholm till bra pris, tänker Erik. Han har naturligtvis rätt och hittar direkt en firma som har jobbat med golvslipning i många år. Skulle golvet i något rum inte gå att slipa kan firman istället lägga ett helt nytt golv. Efter besök av en golvslipare får Erik en offert, där arbetet går att dra av i den kommande inkomstdeklarationen. Det enda Erik och hans sambo behöver göra inför slipningen är att tömma rummen på möbler och viss inredning.