Kategorier
Golv

Hur slipar man ett parkettgolv?

Det finns lite olika sätt som man kan slipa ett golv på, och särskilt när det gäller olika typer av golv. Hur ska man tänka när man slipar ett parkettgolv, till exempel? Läs vidare här nedan.

Parkettgolv har en tendens att bli slitna med åren. Det är ett väldigt fint golv och med hjälp av golvslipning i Stockholm kan ditt parkettgolv bli som nytt igen. Parkett är ett fantastiskt material som är tåligt och som ger ditt rum liv. Det är vackert, klassiskt och ett tidlöst golv som har fungerat under många år. För att ett parkettgolv ska gå att slipa så behöver det finnas ett träskikt på minst 2,5 mm. Annars har golvet gjort sitt och man bör istället lägga nytt golv.

Slipa golven i fiberriktningen

Det enklaste sättet när parkettgolvet ska slipas är att anlita en golvfirma. Om det inte är så stor yta som ska slipas så brukar firman hinna både slipa och lacka på en och samma dag. Satsa på en slipmaskin som inte dammar så mycket, det blir bekvämast så. Att få slipdamm överallt är ingen höjdare. Beroende på hur parkettgolvets mönster ser ut, kan man behöva lite olika slipmaskiner. Prata med uthyrningsfirman om vad du behöver för slipmaskin till just ditt golv. Efter att golvet är slipat så behöver du lacka det. En sak att tänka på när golvet ska slipas är att du behöver slipa i fiberriktningen. Om man slipar tvärs över så kan det istället bli värre och man kan få fula repor.