Kategorier
Måleri

Inte bara att måla hemma

Det är lätt att romantisera renovering. De ska bli mysigt att göra någonting tillsammans. För att den tanken ska bli sann så är det viktigt att planera i förväg så att allt flyter smidigt.

Att börja hela projektet med att sätta sig ner tillsammans och bestämma vad som ska göras.
Att börja från allra första början. Hur kommer det att se ut där hemma medan man renoverar? Kommer logistiken att fungera som den ska? Var kan man förvara penslar som torkar och hur ska de rengöras? Vem ska göra vad? Sedan går man vidare till vad som behövs för att projektet ska genomföras så smidigt som möjligt. Det kan handla om papper att täcka golven med. Maskeringstejp för alla saker som inte ska målas, och så vidare. Tapeter och eventuellt färg. När inköpslistan är klar är det bara att åka till butiken.

Underbara förarbete

Sedan är det bara att börja tejpa och skydda ytor. Spackla. När väggarna är släta och fina kan man äntligen börja med det roligaste. Tar man det bara lugnt kommer allt att gå fint.
Eller så kan man göra på ett helt annat vis. Man kan hyra in en målare från Stockholm eller var man nu bor. Säga vad man vill ha gjort. Sedan är det bara att packa väskorna och åka på en veckas semester. Kanske njuta av sol och bad eller kanske en härlig skidsemester. För den romantiseringen är det lätt att göra sann. Det enda man behöver göra är att ta ett beslut.