Kategorier
VVS

Stopp i avlopp är inte kul – ring en rörmokare innan jul

Stopp i avlopp mitt i julfirandet är inte kul för någon. Var ute i god tid med underhållet av dina rör, så du är säker på att gästerna kan använda din toalett.

Oavsett om du befinner dig mitt i sommaren eller har några veckor kvar till julafton, kan det vara bra att ringa en rörmokare som ser över rören i din bostad innan hela tjocka släkten trillar in. Det är nämligen helt otroligt pinsamt och jobbigt om du råkar få stopp i avloppet mitt i julfesten. Toalettbesök och duschar är helt grundläggande för den allmänna trivseln.

Och ett stopp i avloppet sätter ju stopp för just det – användningen av de hygieniska utrymmena i hemmet. Inte kul för den som bjudit in en massa släktingar till att fira jul. Utan att kunna gå och kissa kommer ingen vilja stanna länge. (Indirekt är detta också ett tips för dig som egentligen vill slippa besök – då kan du försöka skapa ett stopp i avlopp istället.)

Stopp i avlopp sätter stopp för julefriden

Kanske undrar du varför du ska ringa en rörmokare INNAN det är stopp i avloppet. Då bör du genast upplysas om att ett avloppsstopp är något som kan undvikas om du ser till att underhålla dina rör med jämna mellanrum. En rörmokare kan se över skicket på dina rör, och utföra en stamspolning vid behov.

Faktiskt är det meningen att rören i ditt hem ska underhållas med runt omkring tio års mellanrum. Handen på hjärtat – har det verkligen blivit gjort? Sannolikt inte. Tio år går fort, och de flesta människor ringer i princip aldrig till någon rörmokare, förutom när det är något akut. De tänker nog inte på att hela julefriden är i fara.

Mer om stopp i avlopp kan du hitta på denna sida: stoppiavlopp.nu